BLOG

Tekstil Ürünleri Taşımacılığı

Tekstil Ürünleri Taşımacılığı

Taşımacılık ev, ofis, kurumsal olarak birçok alanda yapılabildiği gibi tekstil ürünlerinin de taşımacılığı yapılır. Tekstil sektörü ekonomik kalkınmada ülkeler için oldukça önemlidir. Modada mevsimsel değişiklikler, tercih farklılıkları ve rekabetten dolayı tekstil firmaları tedarikçisi oldukları yurtiçi veya yurtdışı firmalarına ürünlerinin teslimini sağlayacak lojistik şirketleri ararlar. Tekstil ürünleri hazırlanırken çok büyük emek ve özenle hazırlanır ve ürünlerin kalitesine üretim süreci kadar lojistik süreci de etki eder. Doğal olarak taşıma işleminin de üretim sürecindeki gibi özen ve dikkatle yapılması istenir.

Tekstil ürünlerinin taşınması için daha çok karayolu, denizyolu taşımacılığı tercih edilir. Ulaştırmada acil bir durum söz konusu ise havayolu kullanılabilir. Ürünlerin teslim edilme süresine göre Karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu taşıma türlerinden biri seçilebilir. Tekstil ürünleri taşınırken rulo, koli, askılı taşıma tipleri seçilebilir.

Askılı Tekstil Taşımacılığı

Askılı sistem ile taşımalar özel donanımlı araçlar ile yapılır. Bu araçlar içerisinde ürünler tekstil depolarındaki askılı halleriyle taşınır. Askılı kolileme sistemleri de mevcuttur. Bu seçenek sayesinde ürünler özellikle ütüsü bozulmadan, lekelenmeye, tozlanmaya mahal vermeden, hijyenik koşullarda ve dış etkenlerden korunarak alıcıya teslim edilir. Ürünün kalitesinde hiçbir eksilme olmadan teslim edilir.

Askılı taşıma sisteminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

* Lojistik firması ürünlerin güneş ışığıyla temasından kaçınmalıdır.

* Tekstil ürünlerinin ışıkla teması ve 15-20 C◦ üzerindeki sıcaklıklarda taşınması ürünlerin deformasyonuna neden olabilir. Bu koşulları sağlayacak araçlar kullanılmalıdır

* Askılı taşıma araçlarının içi ve askıları paslanmaz çelikten olmalıdır. Ürünler taşınmadan önce araç içinin temiz ve kuru olmasına dikkat edilmelidir.

* Lojistik firması askılı ürünlerin araçlara yüklenmesinden alıcıya teslim edilmesine kadar ki süreçte oluşabilecek sorunlara karşı ürünleri sigorta ile koruma altına almalıdır.