BLOG

Taşımacılıkta Ağır Nakliye

Taşımacılıkta Ağır Nakliye

Ağır nakliyede makine ve yedek parçaları, fuar stantları, endüstriyel tesislerin yatırımları, yat ve tekneler başta olmak üzere daha pek çok ağır ürün ve mal taşınmaktadır. Uluslararası da yapılabilen bu taşıma şeklinde, normal taşıma araçları ile taşınamayan ürünler, tonlarca ağırlığı taşıyabilen, teknolojik araçlar ile taşınırlar. Özellikle iş makinelerinin taşınması, ağır nakliyelerde sıklıkla yapılır. Her boyut ve ağırlıktaki makinen güvenli bir şekilde taşınması mümkündür. Yurt içinde ve yurt dışında taşınması yapılan sanayi makineleri, müşterinin istediği adrese teslim edilir.

Ağır Nakliyede Taşınan Ürünler ve Araçlar

Tekne ve yat taşımacılığı da yine ağır nakliye içerisinde değerlendirilir. Vinçler yardımı ile ve dayanıklı araçlar ile teknelerin veya yatların taşıması yapılır. Aynı şekilde aracın uzunluğu da fark etmez, gerekirse ülke dışına bile teknenin taşıması yapılabilir. Tankerleri de hem kara hem de deniz yolu ile taşımayı mümkün kılan sistemde, taşınan yük ağır olduğu için süre biraz uzun olabilir.

Firma Seçerken Dikkat Edin

Ağır nakliye taşımacılığı ile taşınması gereken bir ürününüz varsa, öncelikle son teknoloji ürünleri ile donatılmış, taşıma araçları çok eski olmayan ve dayanıklı olan firmaları tercih etmeniz, daha iyi hizmet almanız için önemlidir. İnşaat projesi taşımalarında yol, baraj, konut, yapı inşaatlarında gerekli taşımalar için bir yöntem olan ağır nakliye taşımacılığı, trafo, türbin, santral, kule, silo, askeri malzeme gibi malların taşınmasında da kullanılır. Gerekli durumlarda yalnızca karayolu değil, denizyolu ve demiryolu da kullanılabilmektedir. Ürünlerin çok ağır olması risk oluşturacağından havayolu yöntemi ağır nakliyelerde kullanılamamaktadır. Aynı şekilde ürünlerin uçağa yüklenmesi de mümkün değildir. Sosyal hayatı, iş sektörünü, belediye ve askeriyenin işlerini düzenlemekte oldukça yardımcı olan ağır nakliyenin fiyatları da taşınacak ürüne göre değişkenlik göstermektedir. Tabii ki mesafede fiyatlar üzerindeki en büyük etkendir.