BLOG

Taşımacılık Seçenekleri Nelerdir?

Taşımacılık Seçenekleri Nelerdir?

Taşıma; bir nesneyi belirli iki konum arasında transfer etme işlemidir. Taşımacılık; taşıma işleminin gerçekleştirilmesi adına bir işlevdir. Nesneyi ulaştırma eyleminin gerçekleştirildiği bu uygulama bir sektörde buluşmaktadır. Belirli prosedür ve işleyiş ile uygulama bulmaktadır.

Taşımacılık Seçenekleri


Taşımacılık geniş bir kullanım alanı bulduğu için birden çok çeşittedir. Havayolu, karayolu, demiryolu, denizyolu çeşitleri ile kullanımdadır. Bunların birbirleri aralarında hız, taşıma ve fiyat farkları bulunmaktadır. Öncelik olarak taşınma yolları farklılık gösterir.

Havayolu Taşımacılığı


Havayolu taşımacılığı yolcu taşıma unsurlarında yaygınlık gösteriyor olsa da son zamanlarda daha çok şirketin kurulması yolcu ücretlerini düşürmüştür. Buna bağlı olarak havayolu taşımacılığında kargo benzeri taşımacılığa ağırlık verilmiştir. Ticaretin %8’i havayolu taşımacılığı ile yapılmaktadır. Çin ve diğer Asya ülkeleri gibi mesafesi uzak yerlerle ticaretin en hızlı yolu havayolu taşımacılığıdır. Bu bölgelere denizyoluyla taşımacılık 1 ay alırken, havayolu ile 12 saatte ulaştırma sağlanmaktadır.

Karayolu Taşımacılığı


Günümüzde en çok tercih edilen taşımacılık çeşidi karayolu taşımacılığıdır. Hem yaygın olarak kullanılması ilk akla gelen seçenek olmasını sağlar hem de daha fazla yük taşıması nedeniyle en çok tercih edilmesini mümkün kılar. 7 gün 24 saat yükleme – boşaltma – sefer yapabilme olanağı bulunur.

Demiryolu Taşımacılığı


Demiryolu taşımacılığı, ağır ve hacimli yükler adına kolay ve güvenilir bir taşımacılık sağlar. Maliyet açısından da ciddi avantajlar sağlar. Çevre dostu olması ile de kendisini göstermektedir. Karayolunun aksine trafikten etkilenmez.

Denizyolu Taşımacılığı


Deniz aşırı ülkeler ile ulaşımı sağlayan denizyolu taşımacılığı, küresel ticareti kolaylaştırmaktadır. Ayrıca konteyner taşımacılığın da büyük bir kısmı denizyolu taşımacılığında servis edilmektedir. Konteyner taşımacılığı birden farklı çeşitteki ürünleri bir arada taşımak adına katkı sağlar. Uluslararası standartlarla paketlenip taşınan ürünler konteyner taşımacılığıdır.