BLOG

Part Kargoda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Part Kargoda Dikkat Edilmesi Gerekenler

İyi bir kargo firması ile çalışmak, ürününüze en kısa sürede, herhangi bir hasar ve gecikme olmaksızın ulaşmanızı sağlar. Türkiye’de geniş bir kargo ağı vardır. İnternet üzerinden verdiğiniz parça siparişleriniz yahut evden alınıp başka bir yere bırakılmasını istediğiniz parça ürünler, güvenilir firmalar aracılığı ile taşınmaktadır. Hatalardan ve eksiklerden yalnızca kargo şirketleri değil, müşteriler de sorumludur. Öncelikle kargonuzu kontrol etmeden, teslim aldığınıza yönelik kâğıdı imzalamamanızda fayda var. Ürünün hasar alıp almadığına, eksik olup olmadığına bakmanız gerekir.

Hasar Tespit Tutanağının Önemi

Hasar tespit tutanağı, kargo görevlisinden gerekli durumlarda istenebilir ve bu yolla ürün iade edilebilir. Part kargo, parça kargo anlamına gelmektedir. Şirketler tarafından birden fazla parça ürün aynı araçla taşınabileceği gibi isteğinize bağlı olarak size özel bir araç da temin edilebilir. Ancak sizinle aynı yöne giden başka ürünlerin de sahipleri varsa, o zaman tüm parçalar aynı araçla taşınır ve maliyet oldukça düşer. Burada kargo şirketinin dikkat etmesi gereken, önce inecek olan parçayı en son araca yüklemek ve olası karışıklıklara engel olmaktır. Parça kargo taşıtacaksanız, kargonuz özel olarak evinizden alınır ve en kısa sürede ilgili adrese teslim edilir.

Kargoyu Teslim Alırken ve Firma Bulurken Dikkatli Olun

Ürününüzü teslim alırken faturayı mutlaka kontrol etmeniz gerekir aksi halde herhangi bir şikayette bulunamaz ve iade yapamazsınız. Şehir içi ve şehirler arası taşımacılıkta, parça taşımacılığı önemli bir yer tutmaktadır. Eşyaya uygun taşıma şekli ve fiyat, firma tarafından belirlenir, parça eşyanızın hasar almaması için her türlü özen gösterilir ve gerekirse paketleme yapılır. Koli, paket, çuval, beyaz eşya, birkaç parça mobilya, parça taşımacılığına girmektedir.