BLOG

Parsiyel Taşımacılık Nedir?

Parsiyel Taşımacılık Nedir?

Taşımacılık terimlerinden biri olan parsiyel taşımacılıkta, aynı istikamette bulunan ayrı müşteriler vardır. Bu müşterilerin yükleri, aynı araç yardımı ile taşınıyorsa bu durum parsiyel taşımacılık olarak adlandırılır. Böylelikle hem zamandan hem yerden tasarruf edilir, daha az araç ile daha çok müşterinin hizmeti görülür. Ekonomik olarak da daha kazançlı olan bu yöntem, çoğu taşıma şirketi tarafından tercih edilmektedir.

Parsiyel Taşımacılığın Dezavantajları Nelerdir?

Parsiyel taşımacılıkta genellikle parça eşyalar taşınmaktadır. Siz taşınmasını istediğiniz ürünleri ilgili firmaya bildirirsiniz, firma da  fiyatları düşük olacak şekilde, sizinle aynı istikamette ürün teslimi bekleyen kişilerin ürünleri ile birlikte taşıma işlemini gerçekleştirir. Peki parsiyel taşımacılığın dezavantajları var mıdır? Varsa nelerdir? Öncelikle parsiyel taşımacılık, bazı ürünlerin karışmasına neden olabilir. Ürünler indirilirken yanlışlıkla sizin ürünleriniz bir başkasına teslim edilebilir. Bu sebeple güvenilir bir firma ile çalışmanız, mümkün olduğunca değerli eşyalarınızı parsiyel taşımacılık yöntemi ile taşıtmamanız, sizin yararınıza olacaktır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu taşıma yöntemini kullanacaksanız ürünlerinizin eksiksiz listesinin görevlilerde bulunmasına mutlaka dikkat edin. Ne kadar profesyonel bir ekip ve firma ile çalışırsanız, o kadar az risk ile ürünlerinizi taşıtmış olursunuz. Parsiyel taşımacılıkta mantıklı olan, önce teslim edilmesi gereken ürünleri daha öne yüklemektir. Bu da profesyonellik ve stratejik düşünme gerektirir. Aksi halde sonra inmesi gereken ürünler boş yere indirileceği için karışma ihtimali doğabilir. Parsiyel taşımacılık, karayolunun yanı sıra havayolu ve denizyolu ile de yapılabilmektedir. Ürünün eni, boyu, yüksekliği ve adedi baz alınarak taşıma ücretlendirilir. Taşıma esnasında yine teknolojik yöntemler kullanılır ve fiyatın mümkün olduğunca düşürülmesi hedeflenir. Siz de parsiyel taşımacılık ile daha hesaplı bir şekilde ürünlerinizi taşıtabilir, navlun fiyatlarını düşürebilirsiniz.