BLOG

Lojistik Firma ve Yük Temini

Lojistik Firma ve Yük Temini

Lojistik firma kara yolu taşımacılığında taşıma düzenleyici olarak en önemli rolü ürünlerin güvenli ve emniyetli bir şekilde ulaştırılması gereken yere varmasını sağlamaktır. Kara yolu vasıtası ile taşıma yapılacaksa işlemler ilk olarak siparişlerin alınmasıyla başlar. Müşterinin istediği ürünler daha önceden istedikleri gibi olmalıdır. Siparişlerin karşılıklı olarak yapılan anlaşmaya uygun olup olmadığı iyice incelenmelidir. Yapılan incelemeler sonucunda anlaşmaya uymayan durumlar varsa, müşteri ile karşılık bir görüşme yapılarak bunlar çözüme kavuşturulmalıdır.

Müşteri Talebi

Müşterinin istekleri hakkında ilk olarak sevkiyatın sıkıntısız bir şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir. Yapılacak olan sevkiyatı etkileyen durumlar; müşterinin istediği mal, ürünü muhafaza edebilecek düzgün araçlar, zamanında işi bitirme, maliyeti minimum olacak bir şekilde iş yapma, ürünün alıcıya en iyi şekilde ulaştırılmasıdır.

Ürünü gönderen tarafın lojistik firmadan istedikleri rekabetçi fiyatların yanında yüksek görev bilinci ile zamanında güvenli bir şekilde ürünlerin ulaşmasına bağlı olarak değişmektedir. Firmanın sahip olduğu tecrübe göndericinin en önemli tercihleri arasındadır.

Yük Temini

Firma, bu gibi sebeplerde dolayı araçlarının teknolojik oluşuna, ürünlerin güvenliğini sağlayacak sistemlere ve zaman planlamasına sahip olmalıdır. Biri lojistik firmanın ürünlerin temini için kullandığı yöntemler; firmanın Pazarda yaptığı reklamlar sonucunda aldığı işler, yurt dışı ajansların aktardığı yükler ile alt yükleyicilerin yükleri yer almamaktadır.

Bir lojistik firma kendi tanıtımını yaparak ve çeşitli promosyonlar uygulayarak müşterileri kendine çekebilir. Sevkiyat için yeterli yük kapasitesine sahip olmayan firmalar arta kalan ürünleri daha büyük şirketlerle birlikte taşıyabilir. Yeterli yük taşıma kapasitesi olmayan firmalar ile yük taşıma işlemi gerçekleştirilebilir. Çeşitli yurt dışı ajansları kendilerine gelen yük taşıma ile ilgili talepleri lojistik firmalara aktarabilir.

Yükleri temin eden firma çeşitli yolları kullanarak yükler ile bağlantılarını gerçekleştirebilir.