BLOG

Lashing (Paketleme ve Sabitleme) Hizmeti Nedir

Lashing (Paketleme ve Sabitleme) Hizmeti Nedir

Lasting hizmetleri , ingilizce kökenli bir kelime olmak ile birlikte genel olarak taşımacılık sektöründe kullanılmaktadır. Sabitleme ya da kontrol altına alma olarak da bilinen Lasting hizmetleri, genel olarak taşımacılık sektöründe özellikle personelin dikkat etmesi gereken işlemlerden bir tanesi olarak da dikkat çekmektedir. Ürün ya da hizmetlerin en iyi şekilde taşınması adına oluşturulan Lasting hizmetlerini yerine getirmek adına özel olarak oluşturulan firmalar bulunduğu gibi, her taşıma firmasının bu tür sabitleme işlemlerine dikkat etmesi gerekmektedir.

Gemi ve Tren Gibi Pek Çok Taşımacılık Sektöründe Kullanılmakta

Lasting işlemleri öncelikli olarak trenlerde ve gemilerde kullanılmaya başlanıp daha sonrasında ise tüm taşımacılık faliyetlerinde kullanım alanlarını arttırmış durumdadır. Taşınan malın ya da ürünün ağırlığına göre büyük vinçlerle ya da makineler ile ürünlerin paketleme ve sabitleme işlemleri yapılmaktadır.

Yalnızca malın araca yüklenme kısımlarında değil, araçtan araca aktarma ve yükleme sabitlemesi gibi işlemlerde de kullanılan Lasting hizmetleri, taşınan malın ömrünün kısalmamasına yardımcı olmaktadır. Bu anlamda yalnızca araçlar yeterli olmamak ile birlikte sabitleme işlemlerinde çalışan personelin özverili ve titiz tutumları da son derece önem taşımaktadır

 

Taşıma Güvenliği Sağlanması Açısından Son Derece Önemli

Lasting yani paketleme ve sabitleme işlemleri, taşınacak ürünün zarar görmemesi, herhangi bir darbe ile yıpranmaması adına son derece önem taşımaktadır. Özellikle uzun süreli taşıma işlemlerinde ürünlerin zarar görmemesi son derece önemlidir.

Üstelik firmanın prestijini de koruması açısından ürünlerin sorunsuz aktarılması adına Lasting hizmetlerine önem verilmektedir. Lasting paketleme işlemleri aşamasında büyük takozlar ve çemberlerle birlikte kullanılan hava yastıkları, ürünün en kaliteli taşınmasında anlamında yaygın kullanılan parçalar olarak bilinmektedir. Günümüzde bu tarz Lasting hizmetlerini pek çok firma kullanıyor olsa da kullanmayan taşıma firmalarına adına devletten zorunluluk getirilmektedir.