BLOG

Konteyner Taşımacılığı Firmaları

Konteyner Taşımacılığı Firmaları

Konteyner taşımacılığı firmaları deniz taşımacılığı, kara taşımacılığı ve kimi durumlarda hava taşımacılığına empoze olmuş ve bağlantılı taşımacılık faaliyetlerini sürdüren firmalardır. Saydığımız taşımacılık türlerinde hizmet veren firmaların müşteriden yüklerin alınarak taşınacak liman, havaalanı veya terminallere getirilmesi de dahil verdikleri hizmetler de söz konusu olabilmektedir. Bu durumda yüklerin ana taşıma tesislerine veya depolarına getirilmesinde farklı bir firmaya ihtiyaç duyulmamaktadır.

Yük Taşıma Yöntemleri

Uluslararası taşımacılıkta ve deniz taşımacılığında özellikle konteyner taşımacılığı kullanılmaktadır. Bunun nedeni taşınacak yüklerin nakliyesinin daha kolay yapılması olduğu gibi yüklerin güvenliğinin de en üst düzeyde sağlanmaya çalışılmasıdır. Konteyner taşımacılık yükleme ve boşaltma işlemleri sırasında taşıyıcı firmalara büyük faydalar sağlanmaktadır. Zaman ve yer açısından da önemli kazanımlar sağlayan konteyner taşımacılık sistemi günümüzde yük taşımacılığı yapan bir çok deniz yolu taşımacılığı firması tarafından tercih edilmektedir.

Konteyner Taşımacılığın Zararları Nelerdir?

Konteyner taşımacılığının genel olarak herhangi bir zararı yoktur. Taşınan yüklerin güvenliğini sağlamak konusunda farklı yöntemlere göre daha fazla tercih edilen bu yöntemde konteynerlerin yapımında kullanılan malzeme ile ilgili bazı olumsuzluklar söz konusu olabilmektedir. Bu olumsuzluğun başında konteynerlerin dayanıklı demir veya çelik malzemeden yapılmış olmasıdır. Konteynerların gemilerde fazladan ağırlık oluşturmaları, belirli bir alan kaplamaları gibi bazı olumsuzluklar olabilmektedir. Ancak saydığımız bu olumsuzlukların faydalarına nazaran fazla önemi bulunmamaktadır.

Konteyner Taşımacılığı Yapan Firmalara Ulaşım

Konteyner taşımacılığı yapan firmalara ulaşım konusunda tercih edilebilecek en doğru yöntem firmaların tanıtımının yapıldığı internet sitelerine ulaşmaktır. İnternet üzerinden yapılacak bir araştırma ile konteyner taşımacılığı yapan firmaların bulunduğu siteleri bulmak mümkündür. Telefon numaraları, e mail adresleri, iş yeri adresleri gibi bir çok bilginin yer aldığı bu sitelerde firmaların hizmetlerinin kapsamları da detaylı olarak verilmektedir.