BLOG

Konteyner İç Nakliye İşlemleri

Konteyner İç Nakliye İşlemleri

Konteyner, taşımacılık için oldukça önemli olan bir üründür. Çelik, alüminyum ve benzeri materyallerden yapılan konteynerlar, farklı ölçülere sahip olabildiği gibi standart boyutlarda da üretilmektedir. Kapalı ve kilitli bir kutu şeklinde tasarlanan konteyner çeşitleri, hem yakın mesafe hem de uzak mesafe yük ve mal taşımacılığında kullanılmaktadır.

Konteyner Taşımacılığı Nedir

Konteyner taşımacılığı ile genellikle deniz ürünleri, taze sebze, et ve benzeri çabuk bozulmaya meyilli ürünler taşınmaktadır. Şehirden şehre ya da ülkeden ülkeye yük taşımacılığı için kullanılan konteynerlar, çok farklı ulaştırma yolları için de uygundur. Gemi, kargo uçağı, tren ve diğer karayolu araçlarından uygun olanlara konteynerlar yüklenebilir ve gönderilmek istenen yere bu seçenekler sayesinde kolaylıkla ulaştırılabilir. Özellikle uluslar arası taşımacılıkta konteyner sıklıkla tercih edilmektedir. Sadece bozulmaya elverişli ürünler değil tahıl ve benzeri ürünler de bu yollar taşınabilir.

İç Nakliyede Konteyner

Konteyner, iç nakliye işlemlerinde de oldukça fazla tercih edilmektedir. Bundan dolayı Türkiye’de de birçok konteyner taşımacılığı yapan firma bulunmaktadır. Şehirden şehre ulaşım yapılmasını sağlayan bu firmalar, karayolu ve demir yolu ulaşımı ile bu işlemleri gerçekleştirmektedir. Ancak en fazla iç nakliyede kullanılan araç tır olmaktadır. Tırlar ile gerçekleştirilen konteyner iç nakliye işlemleri, birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Yükleme kolaylığı, iş gücü tasarrufu, depolamadan tasarruf, maliyetin azalması, sigorta masraflarının azaltılması, zamandan tasarruf gibi daha birçok konuda kolaylık sağlayan konteyner taşımacılığı, iç nakliye işlemlerinde de bu sebeplerden dolayı fazlaca tercih edilmektedir. Hemen her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz iç nakliye firmaları sayesinde ürünlerinizi ulaştırmak istediğiniz bölgelere güvenle ve de rahatlıkla ulaştırabilirsiniz. Deniz ürünleri, et ve sebze gibi çabuk bozulan ürünlerin özellikle yaz aylarındaki nakliyesi için de konteyner taşımacılığı oldukça önemlidir.