BLOG

Kara Yolu Eşya Taşımacılığının Diğer Taşımacılık Türlerine Göre Üstünlükleri

Kara Yolu Eşya Taşımacılığının Diğer Taşımacılık Türlerine Göre Üstünlükleri


Kara yolu eşya taşımacılığı günümüzde lojistik uygulamaları için en çok kullanılan taşımacılık türlerinden biridir. Kara yolu eşya taşımacılığının diğer taşımacılık türlerine göre daha başarılı olduğu birçok konu vardır.

Günümüzde kara yolu eşya taşımacılığı diğer taşımacılık türlerinden daha az bir altyapı yatırımı gerektirir. Bu taşımacılık türünde terminale gereksinim duyulmaz. Bu nedenden dolayı eşyanın taşınma sırasında yıpranması diğer taşımacılık türlerine göre daha azdır. Diğer taşımacılık türlerinde eşyalar farklı taşıma türlerine aktarılırken elleçleme işleminden geçer. Kara yolu taşımacılığında elleçleme sayısı azaltıldığı için taşınan eşyalar müşteriye en az hasarla teslim edilir. Kara yolu taşımacılığı eşyanın üretildiği mekan ile taşınması gereken mekan arasında köprü kurmada en başarılı yoldur. Bu taşımacılık türüyle, coğrafyadan kaynaklanan bir sorun oluşmazsa, her bölgeye sorunsuz bir şekilde eşya taşınabilir.

Kara yolu eşya taşımacılığı son derece hızlı bir servis sunar ve bu taşımacılık türünü kullanarak haftanın her günü ve saati taşımacılık yapma imkanı elde edersiniz. Araç temin etme ve bu araçları taşımacılık için kullanmada sorun yaşamazsınız. Temin ettiğiniz araçlarla, diğer taşımacılık türlerinde yaşananın aksine uzun periyotlarda ara vermek zorunda kalmadan eşya taşıma yapabilirsiniz. Kara yolu eşya taşımacılığı, özellikle kısa mesafede lojistik sağlamada diğer taşımacılık türlerine göre daha az maliyetli ve fiyat/performans oranı açısından daha başarılıdır. Özellikle Türkiye'de ülkeler arası eşya taşımada oluşan yüksek rekabet nedeniyle navlun fiyatları kara yolu eşya taşımacılığında daha düşüktür.

Sonuç olarak, kara yolu eşya taşımacılığının diğer taşımacılık türlerine göre üstünlükleri oldukça fazladır. Özellikle altyapı maliyetinin düşüklüğünden, eşyayı taşıma kalitesinden ve ulaşım ağının fazlalığından dolayı hem Türkiye'de hem de dünyada, kara yolu eşya taşımacılığı sıklıkla tercih edilen bir taşımacılık türüdür.