BLOG

Kapıdan Kapıya Taşımacılıkta Navlun Nasıl Etkilenir

Kapıdan Kapıya Taşımacılıkta Navlun Nasıl Etkilenir

Kapıdan kapıya navlun taşımacılığı konusunda navlunun korunması muhafazası ve güvenliği tamamen taşıyıcı firmaya aittir.Taşınacak navlunun şekli cinsi ve ağırlığı ise taşıma bedelinde önemli bir yer tutar. Taşıma sırasında meydana gelecek olası bir kaza veya kayıplarda ise navlunun zararı taşımacılık şirketleri tarafından belirli bir oranda karşılanır.

Kapıdan kapıya taşımacılıkta navlun teslimatı uluslararası da gerçekleştiğinden uluslararası taşımacılık esaslarına uygun olarak gerçekleştirilir. Kapıdan kapıya güvenli navlun taşımacılığında ise konteynerler kullanılır. Petrol gibi akar navlunlar için ise özel konteynerler mevcuttur.

Navlun Taşımacılığında Konteyner Kolaylığı

Deniz taşımacılığı ile taşımacılık alanında yerini alan navlun şimdilerde kara deniz ve hava taşımacılığında da kullanılıyor. Önceden belirlenen esaslar doğrultusunda nakliyesi sağlanan navlunun kapıdan kapıya teslimi taşımacılık şirketi tarafından yapılır.Navlunun taşınma şekli satıcı ve alıcının tercihleri doğrultusunda belirlenir.

Navlun'un taşınması çoğunlukla konteynerler sayesinde gerçekleşir. Uluslararası Taşımacılık Esaslarına uygun gerçekleşen taşımada navlunların taşınması sağlamlığı nedeni ile konteynerlerde yapılır. Yükün korunmasının dışında bozulmasını da engelleyen konteynerlerde her cins yükü taşıma şansınız vardır.    

Dökme Navlunlar İçin Özel Taşıma Şekli

Kapıdan kapıya navlun taşınmasında yapılan sözleşme gereği navlun belirtilen zamanda adrese teslim edilir. Navlunun yerine geç ulaşması yada eksik ulaşması konusunda tüm sorumluluk taşımacılık şirketine ait olur. Konteynerlerden çıkartılan yüklerin boşaltılması da taşımacılık şirketine ait olur.

Konteynerden navlunların boşaltılması da özel araçlar sayesinde olur ve iş gücü gerektirmez. Bazen taşınacak navlun sıvı olduğundan dökme taşımacılık olarak gerçekleştirilir. Petrol, kimyasal madde ve gübre gibi akan maddelerin taşınması da yine özel konteynerler tarafından gerçekleştirilir.