BLOG

Havayolu Ürünü ve Bileşenlerini Etkileme Potansiyeli

Havayolu Ürünü ve Bileşenlerini Etkileme Potansiyeli

Günümüz dünyasında gelişen teknoloji ile genişleyen iletişim ağı ulaşımı da etkilemektedir. Ulaşımının gelişmesi daha uzaklara seyahatleri hem kafamızda hem de imkanlarımızda sınırsızlaştırmaya başladı. Bu sınırsızlık ile hava yollarına olan rağbetin artması kaçınılmazlaştı.

Gelişen ekonomi ile yenilenen düzenlemeler havayolu işletmelerini de etkiledi. Bu potansiyel ise en büyük havayolu ürünü olan söz konusu içeriğini ve bileşenlerini etkileyerek oluşturur. Pazara ait olan erişim ve giriş düzenlemeleri ilk başta ve sonunda da belirlenmiş olan bir havayolu işletmesini belirler. Bu belirleme de ise ne üretip üretmeyeceği ortaya çıkmış olur.

Havayolu ürünü bileşenleri iki ayrı belirlenen nokta içinde yer değiştirme hizmeti oluştururken bazı ürün bileşenlerinin isteklerini etkileyebilecek çapta olduğunu ispatlar. Örneğin tarifeye dayalı olarak zaman kazançlı bir seyahat süresi içerisinde havayolu ile yapılan taşımacılığın zaman üzerinden kazançlı olması en önemli belirleyici faktördür. Buna ek olarak kapasiteye dair bir takım düzenlemeler de sıklığı doğrudan etkilediği belirtilmiştir.

Havayolu ürününün bileşenleri etkileme potansiyeli uçuş tarifelerin planlamasından uçuş ağlarının tasarlanmasına ve hatta filo planlaması kapasite düzenlemelerinden etkilendiği görülmektedir. Ekonomik alanda yapılan düzenlemeler ise sıklık örneği ile ilgili olarak diğer tarifeye göre bileşenlerin özelliklerini etkilediği görülmektedir. Ayrıca böylelikle bu durum bazı birkaç durumu daha etkiler. Bunlar, ilk olarak planlama, yönetimin işlevlerini, pazardaki rekabet yapısını, işletmenin rekabet araçlarını ve rekabetçi davranışları olarak bilinir. Bu konuda kararı ise elbette ki havayolu şirketinin yönetimi verir.

Ürün pazarı açısından değerlendirilen bu durum, yapılacak olan düzenlemelere göre nasıl üretileceğine ve bu ürünün bileşen özellikleri hakkında da bilgi verir. Bu değişiklik ise daha çok havayolu şirketinin yönetim amaçları ile ilgili aldıkları kararlara dayanır.