BLOG

Havayolu Navlun Talepleri

Havayolu Navlun Talepleri

21. yüzyılda karayolu ulaşımı dünya genelinde ülkeler arasında taşıma işlemleri içinde en çok kullanılanı olmaktadır. Havayolu da bu gelişmeler arasında yer alır. Günümüz dünyasında gelişen teknoloji ile genişleyen iletişim ağı ulaşımı da etkilemektedir. Ulaşımının gelişmesi daha uzaklara seyahatleri hem kafamızda hem de imkanlarımızda sınırsızlaştırmaya başladı. Bu sınırsızlık ile hava yollarına olan rağbetin artması kaçınılmazlaştı.

Gelişen hava ulaşımı hizmetlerinden bir diğeri ise yolcular ile olan iletişim ve onları seyahatleri hakkında önce ya da seyahat sırasında bilgilendirmek oldukça önemlidir. Bu yüzden havayolu üzerinden yapılacak navlun için gerekli olan sözleşmeleri ve belgeleri tamamlayarak iki tarafından birbirine olan taleplerini yerine getirebilmektir. Bunun için de gerekli olan tüm bilgilendirmeyi yapmamız gerekmektedir.


Navlun Ne Anlama Gelir ?


Navlunun sözcük anlamına baktığımızda gemi ile yapılacak taşımacılığın bir yerden başka yere taşıma yetkisi verilmesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kelime ilk olarak gemi diye anlaşılmış olsa da bu alan genişletilmiştir. Kara yolu, nehir gibi birçok alanda da yer almaktadır.

Havayolu navlun sözleşmesi şekle tabi olmamaktadır. Navlun sözleşmesi sayesinde kişi taşıyan sıfatı alabilmektedir. Ayrıca bir de karma navlun sözleşmesi vardır. Bu sözleşme daha genişletilmiş alanda fırsat sağlamaktadır. Navlun sözleşmesi karşılıklı birçok hak ve borç doğurmaktadır. Navlun miktarı karşılıklı olarak serbest edilmiştir.


Navlun Talepleri


Havayolu navlun talepleri konusunda ise bir navlun talep formu doldurulur. Bu formda firma hakkında ve yüklenecek malın tarihi, limanı, cinsi ve adedi gibi bilgiler yer alır. Bunun yanında yüklenmesi gereken konteynerin sayısı ve ebatları hakkında da talepler doldurulur. Malın değeri ve sigorta konuları da bu forma yazılır. Bunun yanında ek olarak açıklamalar bölümü de içerir buraya da özel belirtmek istenen durumlar eklenebilir.