BLOG

Hava Yolu Taşımacılığının Avantajları

Hava Yolu Taşımacılığının Avantajları

Hava yolu taşımacılığı son yıllarda ülkemizde havaalanlarının ve uçak filolarında yaşanan artış sebebiyle oldukça yaygın hale gelmiştir. Demiryolu ve kara yoluyla yapılan taşımacılıklar artık daha hızlı ve güvenli bir şekilde hava yolu taşımacılığı ile de kolaylıkla yapılabilmektedir. Hava yolu taşımacılığı genellikle hızlı ve zaman açısından avantajlı bir taşımacılık yöntemidir. Özellikle uzun yol taşımacılıklarda hava yolu taşımacılığı bu işi yapan kargo şirketlerinin de artmasıyla birlikte en güvenilen taşımacılık haline gelmiştir. Hava yolu taşımacılığı ile özellikle bozulabilen ve kırılabilen yaş meyve ve sebze ,ilaç, kitap, yedek parça  gibi malzemelerin gidilecek yere daha güvenli ve daha hızlı zamanda götürülmesi açısından tercih edilir.

Hava yolu taşımacılığının sunduğu avantajlar

Öncelikle hava yolu taşımacılığı yurtiçi taşımacılığının yanında ihracat ürünlerinin daha hızlı ve daha az bir zamanda ulaştırılması açısından çok avantajlı bir yöntemdir. Diğer bir avantajı ise hava yolu taşımacılığında ürünlerin güvenli bir şekilde ulaştırılmasıdır. Özellikle yurtiçi ve yurtdışına taşınılan ürünlerin çok uzun mesafelerde diğer taşımacılık yöntemleri de eklenerek müşterilerin depolarına kadar taşıma imkânı sunar. Kısacası havayolu taşımacılığı ürünün güvenli taşınmasında daha hızlı ve daha az bir zamanda ulaştırılması açısından tercih edilen diğer taşıma yöntemlerine göre daha avantajlı bir yöntem olarak bilinir.

Hava yoluyla yapılan taşımacılığın dezavantajlarına gelirsek diğer taşımacılıklara göre pahalı olmasıdır. Hava yolu taşımacılığının yaygınlaşmasıyla birlikte sabit giderlerde çok fazla meblağlar tutmasına neden olur. Bu nedenle hava yolu taşımacılığı operasyon açısından yatırım yönünden pahalıya mal olan bir taşımacılıktır. Hava yolu taşımacılığının diğer bir dezavantajı ise kargo uçaklarının belirli bir yük taşıma kapasitesine sahip olmalarından dolayı büyük miktarlardaki yüklerin taşınmasının mümkün olmamasıdır.