BLOG

Gemi Navlun Fiyatları

Gemi Navlun Fiyatları

Navlun nedir?

Navlun kelime anlamı olarak ticaret ile uğraşanlar için eşyaların yani ürünlerin başka bir yere ulaştırılmasını sağlayan gemi yolculuğu için talep edilen ücret demektir. Kısacası yükü taşıyacak tarafın belirlediği yani talep ettiği ücrete navlun denilmektedir. Şimdilerde navlun sadece gemi taşımacılığında değil her türlü dış ticaret amaçlı taşımacılık alanında kullanılan bir terim haline gelmiştir. Yani bir eşyayı, ürünü gemi ile göndermek istiyorsanız veya hava yolu ile göndermek istiyorsanız veya demir yolu ile göndermek istiyorsanız ve hatta kara yolu ile göndermeyi tercih ediyorsanız bile navlun teriminin geçerliliği vardır. Alacağınız hizmetin karşılığında ödemeniz gereken ücrete navlun denilmektedir. Navlun sözleşmeleri kapsamında genellikle taşıyan tarafından bir taahhüt verilir. Sözleşme ayrıca taşımanın ücreti, geminin niteliği ve malı taşımaya elverişli olup olmadığı gibi maddeler de içerir.

Deniz yolunda navlun fiyatları ne kadar?

Deniz yolunu tercih edeceklere bir haber ise gemi navlun fiyatları oldukça düşüktür. Bir zamanlar neredeyse iki bin puana kadar çıkan navlun fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandı. Hatta son bir yılda yaşanan düşüş ise oldukça fazla, yaklaşık yüzde kırk gibi bir oranda değer kaybının yaşanması ve geçtiğimiz haftaları yaklaşık beş yüz ile altı yüz puan arasında kapatması piyasaların dengesini değiştirdi. Gemi ile taşımacılık tercih edenlerin sayısının artması ise bu düşüşün en önemli sebebi olarak görülüyor. Özellikle Karadeniz navlun sektörü alanında ise düşüş çok daha hızlı bir şekilde yaşanıyor. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde yüzde otuz ve kırk gibi oranlarda değer kaybı yaşandı.

Gemi navlun fiyatları nelerdir?

BağlantıGemiye göre ve taşıtacağınız ürüne göre değişmekte olan fiyatlar müşterilerin arzlarına göre belirlenmektedir. Detaylı bilgi için yetkililer ile görüşmek faydalı olacaktır.