BLOG

Denizyolunda Canlı Hayvan Taşınmasında Bilinmesi Gerekenler

Denizyolunda Canlı Hayvan Taşınmasında Bilinmesi Gerekenler

Canlı hayvan gemileri; fareden deveye, kuştan balığa, inek, koyun, keçi ve benzeri küçük büyük her türlü hayvanların canlı olarak taşınmasında kullanılan ve özel bir donanıma ihtiyaç duyulan  gemilerdir. Görüldüğü üzere her türlü hayvanı taşımanız mümkün ama bu yolculuklar mümkün olduğu kadar skık kurallarıda beraberinde getirmesi gerek.Çünkü canlı varlıklardan bahsediyoruz ve bunların kabulunden etiketlenip düzene sokulması ve taşınması ve taşınma sırasında bakımı dikkat edilmesi gereken hususların belli başlarındandır.

Canlı hayvanların araçlara yüklenmesi sırasında yaralanma, ölüm gibi kayıpların ve yolda meydana gelecek olan firelerin mümkün olduğu müddetçe engellenmesi için AB standartlarına uygun yükleme ve takip sistemi geliştiren firmaları tercih etmek öncelikleriniz arasında olması gerekir.

Neden Denizyolu ?

Canlı hayvan taşınmasında mesafe oldukça önemlidir. Deniz yolu ile her türlü canlının taşınması mümkün ama burda tabiki maliyet ve süre orantısını baz almanız gerekir.

Canlı hayvan taşımalarında denizyolu diğer ulaşımlara nazaran oldukça yüksek.Taşımaların yüzde 50sine yakını denizyoluyla yapılıyor.Tabi bu bahsettiğimz durum direkt olarak deniz yolu servisi bulunan yerler için geçerli.

Deniz yolu bulunan bir yerde deniz taşımacılığı kesinlikle birinci önceliğiniz olmalı çünkü canlı hayvan taşınması için en ucuz yöntemdir. Tabi aciliyetinizin olmaması gerektiğinide unutmayınız.

Canlıyı Canlıya Emanet Edin

Teknolojik gelişmeler kaçınılmaz bir gerçektir ama bir canlıyı taşırken olduğundan daha duyarlı olmak gerekir. Bu bağlamda insan gücüne ihtiyaç vardır. Hayvanların ihtiyaçları, bakımı ve acil müdahale gerekecek işlerde iyi yetişmiş görevliler oldukça önemli yere sahiptirler.

Firmaları araştırırkende önceliklerinizi yukarıda bahsettiğimiz şekilde sıralamanız ve firmaların artılarını ve eksilerini süzgecinizden geçirip uygun fiyata en temiz taşımacılığı yapabileceğinizi unutmayın.