BLOG

Deniz Taşımacılığında Sefer Günleri Nasıl Belirlenir

Deniz Taşımacılığında Sefer Günleri Nasıl Belirlenir

Deniz taşımacılığı, günümüzde en çok kullanılan taşımacılık yöntemlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle deniz aşırı ülkelere ve deniz bağlantısı olan şehirlere kolay taşıma hizmeti veren deniz taşımacılığı yeni yaygınlaşmış olmasına rağmen pek çok firma tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bunlara ek olarak ise her taşımacılık yönteminde olduğu gibi deniz taşımacığılında da bazı kural ve uygulamalar bulunmaktadır. Deniz taşımacığılında sefer günleri nasıl belirlenir sorusu, en yaygın ve merak edilen konulardan bir tanesi olup, sefer günleri ise taşınan mal ile ilgili belirli kriterlere göre belirlenmektedir.

Varılacak Noktanın Uzaklığına

Deniz taşımacılığında sefer günleri nasıl belirlenir diye sorulduğunda öncelikli kriter, varılacak noktanın uzaklığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Taşımacılığı yapılacak olan ürünlerin, ulaştırılması gereken bazı süreler bulunmaktadır. Firma ise bu sürelere dikkat ederek, varılacak noktanın uzaklığına göre belirli hesaplamalar yapmakta ve daha sonrasında da sefer gününü belirlemektedir. Deniz taşımacılığında sefer günü için belirlenmiş özellikle bir gün bulunmamaktadır. Taşınacak ürünün olması, sefer gününü de otomatik olarak belirleyebilmektedir. Firmanın ne kadar sürede ulaşacağına dair sefer gününü belirlemesi, ürünleri karşı tarafa geciktirmemesi adına önem taşımaktadır.

Taşınan Malın Ne Kadar Süre Dayanıklı Olduğuna

Deniz taşımacılığında sefer günleri nasıl belirlenir noktasında diğer bir kriter ise ulaştırılması sağlanacak ürünün dayanıklılık süresidir. Gemiye mal yüklendikten sonra eğer mallar çabuk bozulan ya da zarar gören ürünler ise sefer günü de hemen belirlenmekte ve ürünlerin zarar görmesi engellenmeye çalışılmaktadır. Genel olarak firmalara göre taşınacak ürünün bozulabilecek süresine göre sefer günleri de belirlenebilmektedir. Eğer bir gemi farklı limanlardan seferler oluşturacaksa, yine taşınacak ürünün yapısına göre ulaşımı sağlanmaya çalışılmaktadır. Deniz taşımacılığında ürünlerin korunması ve eksiksiz taşınması son derece önemlidir.