BLOG

Deniz Taşımacılığında Lojistik Firmaları

Deniz Taşımacılığında Lojistik Firmaları

Lojistik firmaları günümüzde deniş taşımacılığında da önemli başarılar göstermektedirler. Konteynerler aracılığı ile yapılan deniz taşımacılığında büyük gemilerin kullanılması ve tek seferde tonlarca yükün taşınması söz konusudur.

Deniz Taşımacılığında kullanılan büyük yük gemileri ile deniz ulaşımının mümkün olduğu farklı ülkeler hatta kıtalara yük taşınması söz konusu olmaktadır. Büyük sanayi şehirlerinin bulunduğu ve limanlarının diğer ulaşım olanakları ile birleşik olduğu yerlerde gelişen deniz taşımacılığı uygun fiyatlı olması sebebiyle özellikle tercih edilen taşıma türüdür. Türkiye’de liman hinderlandı geniş olan illerde gemi taşımacılığının özellikle geliştiği görülmektedir. İstanbul limanı Türkiye’nin hinderdlandı en geniş limanlarındandır.

Liman Hinderdlandı Nedir?

Liman hinderlandı gemilerin yük alıp yük indirdiği limanların iç piyasaya sürülmesinde kullanılan ve yüklerin ait olduğu firmalara taşınmasında ve teslim edilmesinde kullanılan raylı, kara ve havayolu taşımacılığına olan yakınlığını ve bu olanakların çokluğunu ifade eden bir tanımdır. Türkiye’de hinderlandı dar olan iki Karadeniz limanı dışındaki tüm limanların özellikle tren yolu bağlantısının olması kullanışlılığını arttırmaktadır.

Gemi Yolu Taşımacılığı Firmaları İle İrtibat Nasıl Kurulur?

Gemi yolu taşımacılığı yapan firmaları seçerken sektörün gerekliliklerini dikkate alarak tercih yapmak gerekmektedir. İç ve dış ticarette yük taşımacılığında deniz yolunu kullanarak lojistik hizmeti veren firmaların performansı, gemilerinin kalitesi, kapasitesi, fiyatları ve diğer bir çok hususta detaylı araştırma yapmak gerekmektedir. Bu firmaların hepsini piyasadan araştırarak bulmak mümkün olmayabilmektedir. Yük taşımacılığı yapmak isteyen herkesin limana yanaşacak olan gemilerin yollarını gözleyerek ait oldukları firmaları öğrenmek gibi bir şansları da olmayacağı için bu tür firmaların bir arada tanıtıldığı platformlara ihtiyaç bulunmaktadır. İnternette bu alanda hizmet vermek için açılmış bulunan web sayfaları bulunmaktadır. Bu internet sayfalarına girerek ihtiyacınız olan firma bilgilerini alabilirsiniz.