BLOG

Deniz Ötesi Taşımacılıkta Yüklemenin Önemi

Deniz Ötesi Taşımacılıkta Yüklemenin Önemi

Deniz taşımacılığı, navlun taşımada önemli bir yere sahiptir. Taşımacılığın en hızlı ve en ucuz yolu olan deniz taşımacılığı, uluslararası kurallara tabi olarak gerçekleştirilir. Konteynerler yardımı ile gerçekleşen taşımacılıkta navlunlar ürünün çeşidine göre dökme navlun olarakda taşınabilir. Deniz taşımacılığında navlunların muhafazası konteynerler sayesinde gerçekleşir. Konteynerlerde kapatıldıkları an hava akımı kesildiği için ürünlerin bozulması yada zarar görmesi mümkün değildir.

En Ucuz ve En Güvenli Taşımacılık

Taşımacılıkta en kolay ve en ucuz yöntem olan deniz taşımacılığı itaalat ve ihracat yapan şirketlerin en çok tercih ettiği nakliye türlerinin başında gelir. Diğer taşıma şekillerinden farklı olarak daha çok ürünü aynı anda nakliye etme özelliğine sahip olan deniz taşımacılığı mali açıdan da oldukça karlıdır.

Deniz taşımacılığında yüklemenin önemi nedir sorusuna ise deniz taşımacılığı uluslararası esaslara bağlandığı için navlun taşıyan gemilerin tüm esasları harfiyen getirmek zorundadır olarak cevap verebiliriz. Gemi taşımacılığında öncelik esas konteyner korumasında yükün taşınmasıdır.

Tabanı tahtadan çelikten yapılma kasalardan oluşan konteynerler her türlü yükün kolaylıkla taşınması için dizayn edilmiştir. Kapısı kapatıldığı andan itibaren içindeki yükün bozulma ve zarar görmemesi gibi bir özelliğide bulunan konteynerlerde belirli kurallar ölçüsünde gemilere yerleştirilir.

Taşıma İşleminde İş Gücü İstemez

Konteynerler bir takım aparatlar ile gemiye sağlam biçimde monte edilir ve yerinden kımıldaması gibi bir durum söz konusu olmaz ağırlığı sebebi ilede içinde yükün savrulması gibi bir olayda yaşanmadığı konteynerlerde ürünün içeriden sabitlenmesini sağlayan ekipmanlarda bulunur.

Öte yandan konteynerler özel taşıma araçlarının girebileceği kadar büyük olduğundan taşıma işlemi aşamasında iş gücü istemez. Zaman zaman taşınacak ürün akışkan olduğundan özel konteynerler kuralları ölçüsünde doldurularak güvenli biçimde adresine teslim edilir.