BLOG

Bulk Yüklemede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bulk Yüklemede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konteyner üreticileri konteynerleri üretirken kullanım amaçlarını dikkate alarak üretmektedir. Piyasada özellikle deniz yolu taşımacılığında kullanılmak üzere üretilmiş birçok farklı tipte konteynerler bulunmaktadır. Bu konteynerlerin her biri de içinde taşınması planlanan yüke göre dizayn edilmiş konteynerlerdir. Bulk konteyner de bu tipteki konteynerlerden birisidir.

Bulk Konteyner: Bulk yükleme için kullanılan ve özellikle bulk yükleme için üretilmiş konteynerlerdir. İç dizaynı tamamen dökme yükleme diye tabir edilen yükleme türüne uygun olarak yapılmıştır. İçerisinden herhangi bir bölme bulunmamaktadır. İç alanı oldukça geniş bırakılmıştır. 20’ demir ile üretilmiş olan bulk konteynerlerin tavan kısmında üç adet kapak bulunmaktadır. Bu kapaklardan dökme yüklemi işlemi yapılmaktadır. Kapakların tavandan bırakılmasının nedeni yüksekten dökülerek yapılacak yüklemelerde içinin tıka basa doldurulmasını sağlamak ve boş alan bırakmamak içindir. Bulk yüklemeye uygun olarak üretilen konteynerlerin ayrıca ön tarafından boşaltma işlemlerinin yapılabilmesi için bir kapak bulunmaktadır.

Bulk Yüklemenin Faydaları Nelerdir?

Bulk yükleme sayesinde konteynerlerin dolum yapılacak alanından en üst düzeyde faydalanmak mümkün olmaktadır.

Bulk Konteynerlere Hangi Tür Maddeler Yüklenebilir?

Bulk konteynerler sızma yapmayacak kadar kaliteli ve güvenilir konteynerlerdir. Tercihen tahıl türü mamullerin yüklendiği bu konteynerlere istenirse farklı ve akışkanlık özelliği bulunan maddeler de yüklenebilmektedir.

Bulk Yükleme Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bulk yükleme, diğer adıyla dökme yükleme yaparken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bulk konteynerler her ne kadar depo tarzı konteynerler olarak üretilmiş ise de bu konteynerlere yüklenecek maddelerin yükleme ve taşınma sırasında herhangi bir olumsuzluğa fırsat vermeyecek türde maddeler olması gerekmektedir. Ayrıca konteynerlerin yeniden kullanılmasını da sağlayacak türde maddelerin yüklenmesi de önemlidir. Taşıma sırasında geminin genel güvenliğini tehlikeye atacak türde maddeler de bulk yükleme yolu ile yüklenmemelidir.