BLOG

Uluslararası Nakliyat Firmaları Ve Hizmetleri

Uluslararası Nakliyat Firmaları Ve Hizmetleri

Yurt içi ve yurt dışı pazarda ithalat ve ihracat ürünlerini yönlendiren, en önemli konu nakliyat ve gümrük işlemleridir. İthal ettiğiniz yada ihraç ürünlerinizin sağ salim, güvenli ve en uygun maliyetlerle, ülke sınırları içine girişi ve çıkışı konusunda içinizin rahat olmasını sağlayacak firmalar ile çalışmanız çok önemlidir. Birçok taşıyıcılık yöntemi içinde, size en uygun olanını seçerken; yük miktarına, zamanlamaya, yükün cinsine, hassasiyetine ve en önemlisi maliyetlerin uygunluğuna göre kararlar almalısınız.                                                        

Uluslararası nakliyat ve firmaların hizmetleri                                                                                

Uluslararası yük taşımacılığı bir diğer ismi, transfer taşıma sisteminde, taşınılan her bir ürünün güvenliği, gümrük mevzuatları doğrultusunda kolay geçiş imkanı sağlamak ve firmaların, ulaştırdığı ülkede yaygın bayilerinin bulunması ve dağıtım organizasyonlarının profesyonel bir şekilde yürütmesi de, hizmetlerinin gereğini oluşturmaktadır. Bunların dışında; ağır taşımacılık olarak bilinen, kara yollarında; dorse ve çekiciler gibi büyük araçların kullanıldığı, taşımacılık hizmeti veren firmalar tarafından sağlanmaktadır. Bir diğer hizmet içeriği; projelere yönelik taşımacılıktır. İnşaat ve benzeri şirketlerle anlaşma yapılan proje bazlı, uluslararası ticaret taşımacılığında bağlayıcı bir rol oynamaktadır. Ayrıca; fuar ve etkinlik gibi hizmet taşımacılığında, uluslararası transfer hizmetlerini sunar ve gerekli danışmanlık görevini üstlenmektedir. Genel hizmet anlayışı müşterilerinin başarılarını hedef alan, güvenli ve uygun fiyatlarla (gümrük işlemleri ve ücretler dahil) çözüm odaklı projelerde, sağlayıcılık rolünü üstlenmektedir.

Navlun Nedir?                                                                                                                                              

Uluslararası taşımacılık yönteminde, deniz yoludan gemi vasıtasıyla taşınan yüklerin, taşıyıcı firmanın taşıma ücreti olarak istediği ücrete navlun denir. Zaman içerisinde navlun anlayışı sadece deniz yolu ile taşımacılık değil, uluslararası ticarette bütün taşıma kanallarını kullanmak anlamında da navlunu kullanmaktadırlar. Gümrük işlemlerinde ''navlun'' terimi; deniz, kara, hava, demir yolu ile taşımacılık olarak genellendiği ücretlendirme yapılmaktadır.