BLOG

Uluslararası Deniz Taşımacılığı Şirketleri

Uluslararası Deniz Taşımacılığı Şirketleri

Taşımacılık, hem havayolu, hem kara yolu, hem demir yolu hem de deniz yolu ile yapılabilmektedir. Ülke içerisinde yapılan taşımacılığın yanında, uluslararası taşımacılık da oldukça önemlidir. Bir mal ya da ürünün, en uygun yollar ile taşınmasını sağlayan sistemde, farklı araçlar kullanılabilmektedir. Deniz yolu taşımacılığı da bu yollardan biridir. Deniz yolu taşımacılığı nedir ve uluslararası deniz taşımacılığı şirketleri nelerdir sizin için paylaşıyoruz.

Denizyolu Taşımacılığı Nedir

Deniz yolu taşımacılığı, küresel anlamda ticaret yapan firmalar açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle deniz yolu konteyner taşımacılığı bu firmalar için hayati önemdedir. Bir mal veya ürünün taşımasında deniz yolu kullanılıyorsa, bu deniz yolu taşımacılığını ifade etmektedir. Amerika, Asya, Afrika gibi uzak yerlere yapılan taşımacılığın %98’i deniz yolu taşımacılığı ile gerçekleşmektedir. Konteyner taşımacılığı, bozulmaya meyilli ürünleri uzun süre muhafaza ettiği için de oldukça önemlidir.

Uluslararası Deniz Taşımacılığı Şirketleri Nelerdir

Uluslararası deniz taşımacılığı şirketleri kıtalar arası taşımacılıkta oldukça etkili olmaktadır. Türkiye’den yurt dışına, yurt dışından da Türkiye’ye deniz yolu ile taşımacılık yapan birçok firma bulunmaktadır. Netlog Lojistik Grubu da bu firmalar arasında yer almaktadır. NETLOG GLOBAL FORWARDING konteyner firmasının %75’lik bir kısmını da bünyesine katmış olan Netlog Lojistik Grubu, uluslar arası deniz yolu taşımacılığında da büyük rol sahibi olmuştur. Dünyanın her yerinde yükün giriş ve çıkış noktasını ve de bu süreçteki bütün aşamaları organize eden firma, müşterilerin işini de oldukça kolaylaştırır. Uluslar arası deniz taşımacılığı firmaları arasında CONSORZIO MARITTIMO TURISTICO CINQUE TERRE - GOLFO DEI POETI, DENIZ TASIMACILIGI OILTEK, ARNED-CELA AGENCIES, DISSACO, BOOTEXCURSIES GRUUTHUSE, KUFRA - WERFT – GMBH, ROYAL WAGENBORG, CMB - COMPAGNIE MARITIME BELGE, MARTRADE SHIPPING + TRANSPORT GMBH, SHIPW LLC, CCCM gibi isimler de yer almaktadır.