BLOG

Tır Kaç Euro Palet veya Standart Palet Alır?

Tır Kaç Euro Palet veya Standart Palet Alır?

İthalat ve ihracatta taşınan ürünlerin dökme olarak değilde paletli olarak yüklenip sevk edildiği durumlarda bir tırın kaç palet alacağını bilmek önem taşır. Farklı boyut ve iç hacimlere sahip tırlar mevcut olsa bile genel olarak kullanılan tır çeşitleri tenteli treyler olarak anılan tipte olan tırlardır. Bunun dışında olan tır çeşitleri için mutlaka taşımacılık çözüm ortağınızdan bilgi almanız daha sonra doğması muhtemel sorunları önleyecektir. Maliyet hesabı yaparken bu detayı gözden kaçırmamanız yaptığınız ticaretin sorunsuz olması için oldukça mühimdir.

Bir Tır Kaç Euro Palet Alır?

Yazımızın başında bahsetmiş olduğumuz tenteli treylerin ölçüleri 2,48m en ve 13,60m boy olarak standarttır. Euro paletin ölçüleri ise enleri 80cm boyları ise 120cm standartındadır. Tek sıralı olarak üçerli halinde euro paletlerin dizildiği durumlarda tenteli treylerler 33 tane rahat bir şekilde sığdırılır.

Bir Tır Kaç Standart Palet Alır?

Standart palet ölçüleri euro paletlere göre daha büyük ebatlarda oldukları için bir tıra daha az sayıda standart palet yükleyebilirsiniz. Enleri 100cm boyları ise 120cm olan standart paletleri eni 2,48 m ve boyu 13,60m olan treylerlere 26 adet olarak yüklenmektedir. Bu yüklemede iki sıra yapılması gerekmektedir.

Brüt ağırlık olarak yaklaşık 22 ton bir tıra yüklenebilecek miktar olduğu göz önünde tutulmalıdır. Şayet yükünüzün bu ağırlık üzerinde olduğu durumlarda palet sayısı sığdığı durumlarda sorun yaşamamak adına taşıma firmanıza bu durumu bildirmelisiniz.