BLOG

Taşımacılıkta Araç Filosunun Önemi

Taşımacılıkta Araç Filosunun Önemi

Lojistik firmalarının bir diğer kolu olan ve sistemli bir şekilde yönetimi sağlandığın da geri dönüşümü alınan yani işin risksiz olarak sonuçlanması ile yapılan koordineli sistemdir. Filo yönetimi kolay olmamakla birlikte, araç sayısının fazla olmasına filo denmektedir. Neden kolay olmamasını ise detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Filo Yönetimi

Taşımacılık sektörü müşterilerine; araç, ekipman, yönetim ve sonuçlanan iş sunma yükümlülüğü taşır. Yurt içi ya da Yurt dışı alınan işler de sunulan hizmet müşteri memnuniyetini getirir. İşlerin aksaması bir diğer işin gecikmesine sebep olur. Bundan dolayıdır ki; eğer bir lojistik firmasıysanız ve hizmet anlayışınız sonuç odaklıysa, diğer birimleriniz gibi filoların yönetimi titizlik ve dikkat ister.

Filo yönetiminde aracın bakımları ve onarımları, araç içi ekipmanlar, garaj durumu ve tabi ki şoför seçimi oldukça önemlidir. Bunların yanında araç takip sistemleri filolarınızda kesinlikle olması gereken unsurdur.

Araçlarımız müşteri portföyümüze uygun, taşınacak yüklere göre temin edilmelidir. Yüklerin bir yerden bir yere taşınmasının gecikmesi, zamanı da etkilediğinden hızlı iş sirkülasyonunu etkiler. Verimli bir sonuç alamayacağımız gibi müşteri kaybının yaşanmasına da sebep olur. Filomuzun işlerimize tam uyumlu olması demek eşittir hızlı iş bitimi ve memnun müşteri anlamına gelir.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu, araçların evraklarının tam olması; sevkiyatta ister uluslararası ister ülke içinde sıkıntı yaşamamızı sağlar. Araçlara ait belgelerin tam olması, yol evrakları ile tamamlanınca kontrollü şekilde iş bitirilir.

Sonuç olarak taşımacılıkta araç filosunun önemi, üst düzey bir yönetim sağlandığında, araçların kontrolü iyi yapıldığında, araç sayısının fazla olması firmalara çok büyük olumlu sonuçlar getirir. İş kapasitesinin artması, müşteri ağımızın genişlemesi buna bağlı olarak da artar.