BLOG

Part Kargonun Önemi

Part Kargonun Önemi

Son yıllarda hızla büyüyen, ekonomik kalkınma ve pazar payı içerisinde önemli bir yere sahip olan kargoculuk, taşımacılık hizmetleri için kritik bir işlevi yerine getirmektedir. Müşteriler açısından kurumsal ve güvenilir bir kargo firması ile taşıma işlemlerini gerçekleştirmek, ürünlerin minimum hasarla ve kısa sürede taşınabilmesi için oldukça önemlidir. Ülkemizde çok geniş bir kargo sektörü bulunmaktadır ve bu durum alternatif seçenekler sunmaktadır. Çok çeşitli taşıma hizmetleri sunan kargo şirketleri, sıkı rekabet ortamında sizleri önemli avantajlarla cezbetmektedir.

Taşıma hizmetlerinden bir tanesi olan part kargo kavramı hakkında bilgi verecek olursak; part kargo basit ve anlaşılabilir şekliyle “parça kargo” anlamı taşımaktadır. Parça eşya olarak bölmüş olduğunuz ürünleriniz “part kargo” olarak size özel bir araçla taşınabileceği gibi farklı müşterilere ait parça kargolar tek bir eşya ile taşınabilir. Bazı müşteriler eşyaları konusunda oldukça hassas olduğu için tek bir araçla ürünlerinin istedikleri noktaya ulaştırılmasını isteyebilmektedir. Fakat aynı güzergâh üzerinde teslim edilecek farklı müşterilere ait parça kargolar bulunuyorsa, bunların tek bir araçla gitmesi hem maliyet-etkin bir yöntemdir hem de zaman açısından daha uygun olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli husus, en önce indirilecek ürünlerin en son yüklenmesi ve birbirine karıştırılmaması için gerekli önlemlerin alınmasıdır. Ayrıca müşterilerin uygun paketleme işlemini gerçekleştirmesi ve mağduriyet yaşamamaları için gerekli belge ve faturaları kontrol etmeleridir. Peki, part kargo neden önemlidir. Bize göre şu faktörler part kargo’nun önemini ortaya koymaktadır:

·         Ulusal ve uluslararası taşımacılık sektöründe önemli bir paya sahiptir.

·         Sahip olduğunuz değerli ürünler ancak part kargo yöntemiyle taşınabilmektedir.

·         Farklı müşterilere ait parça eşyalar tek bir araçla götürülebilmekte bu sayede ekonomik olarak maliyet-etkin bir durum oluşmaktadır.

·         Topyekûn taşımacılığa nazaran parça taşıma işlemleri; yükleme, taşıma ve indirme süreçleri açısından daha hızlı gerçekleşmektedir.