BLOG

Parsiyel Taşımacılıkta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Parsiyel Taşımacılıkta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Parsiyel Taşımacılıkta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Parsiyel Taşımacılık; farklı müşterilere ait, farklı ebatlardaki mallarının aynı kamyon, tır ve kamyonet gibi araçlarla aynı güzergâh üzerinden taşınması ve ulaştırılması işlemine denir. Bu yöntem sayesinde ekonomik olarak imkân kazanırsınız. Birden fazla müşterinin yükü tek araçla belirlenen güzergâh ve rotalara uygun LİFO yöntemiyle yani son giren ilk çıkar yöntemiyle araca yüklemesi yapılır bu şekilde karışma yâda kaybolma gibi bir risk içermemektedir. Bu yükleme sayesinde de zamandan da tasarruf imkânı sağlanmaktadır.

Parsiyel taşımacılık yöntemini kullanacak iseniz ürünlerinizin listesinin eksiksiz olmasını ve bu listelerinde görevlilerde bulunmasına dikkat ve önem gösterin. Profesyonel çalışma stratejiniz ve disiplinli bir ekip ile çalışırsanız olabilecek olumsuzluklara karşı daha az risk almış olursunuz. Parsilyel taşımacılıkta önemli nokta önce teslim edilecek ürünlerin aracın ön kısmına yüklemek olacaktır. Bu taşımacılık yöntemi sadece karada söz konusu değildir havayolu ve denizyolunda da çok tercih edilir.


Demir yollarında yaygınlaşmış yâda çok kullanılan bir yöntem değildir. Karada, kara araçlarıyla taşımacılığı yapıp RUT planlamasına uygun olarak çalışırlar, hava yollarında yurt dışına taşınacak yüklerin gümrüklü olması şarttır. Uçak ile gönderimi yapılır, yükleme işlemi de ya havalimanında yâda havaalanında sağlanır. Denizyolunda yükleme işlemi limanlar da yapılmakta olup limanlardan mallar gümrüklü olarak parsiyel taşımacılık yapılır, deniz yolunda parsiyel taşımacılık yurt içinde fazla kullanılmaz yurt dışı daha revaçtadır. Teknolojik yöntemlerle taşıma esnasında kolay ve rahat imkânlar sağlamaktadır ve fiyatın olabildiğince düşürülmesi istenilen hedefler arasındadır.

Parsiyel taşımacılıkta da genel taşımacılık kurallarıyla hareket edilir. Yani paketlemesi, ürünün mümkün olabilecek az hasarla teslimatının yapılmasıdır. Eşyalarınızın güvenle ve kırılmadan istenildiği yere ulaşmasını istiyorsanız kaliteli işini önemseyen maliyeti en aza indirgemeye çalışan firmalarla çalışmanız gerek, aksi takdir de araç kiralamak bu uygulamadan daha masraflı bir yöntem olacaktır.