BLOG

Konteyner Taşımacılığı

Konteyner Taşımacılığı

Konteynır Taşımacılığı Nedir?

Öncelikle konteynır’ı tanıtalım. Konteynır bir tür yük taşıma aracıdır. Fakat diğer hizmetlerden farklı en önemli yönü taşıma sırasında doldur, boşalt sıkıntısı olmadan taşıyabilmesidir.

Birçok taşıma alanı vardır. Havayolu, demiryolu, karayolu, denizyolu

Fakat ulaşım hizmetleri arasında en çok kullanılan hizmet denizyoludur. Dünya üzerinde yüzde 80’e yakın kullanılırken, ülkemizde ihracatta kullanılan bütün ulaşım hizmetleri arasında yüzde 90’lık bir paya sahiptir. Denizyolu taşımacılığı, günümüze çok eskiden gelen bir taşıma alanıdır. Gelişen teknoloji ve taşımacılığa duyulan ihtiyaçla doğru orantılı bir şekilde taşımacılık ve taşımacılıkta kullanılan materyaller de gelişmiştir. Bu gelişimlerden nasibini alan en önemli taşımacık ise denizyolu taşımacılığıdır. Denizyolu taşımacılığında eskiden limandan limana taşıma yöntemi kullanılırken günümüzde kapıdan kapıya taşıma yöntemi kullanılmaktadır.

Konteynır Taşımacılığının Diğer Ulaşım Hizmetlerine göre Avantajları

Bütün ulaşım sistemlerinin kendine göre eksisi artısı vardır. Fakat denizyolu taşımacılığında konteynır yöntemiyle taşımacılık diğer ulaşım hizmetlerine göre daha avantajlıdır. İlk olarak konteynır taşımacılığında yüklerin konteynır aracılığıyla taşınmasından dolayı daha emniyetli olması diğerler taşımacılıklardan daha güvenilir kılar. Dünyanın yarısından çoğunun su olması da denizyolu konteynır taşımacılığına duyulan ihtiyacı destekler. Denizaşırı ülkelere taşımacılıkta kullanılabilecek ulaşım hizmetleri arasında maliyeti en düşük olan konteynır taşımacılığıdır. Bunun yanında tek seferde yük taşıma özelliğiyle diğer ulaşım hizmetlerinden daha fazla yük taşınabilir. Yani hem daha hızlı, güvenilir hem de daha ekonomiktir. Bu avantajlar ulaşım hizmetleri arasında denizyolu konteynır taşımacılığının daha fazla tercih edildiğini de gözler önüne sermektedir.