BLOG

Kombine Taşımalar Ve Önemi

Kombine Taşımalar Ve Önemi

Kombine Taşıma Nedir

Kombine taşımalar herhangi ağır çaplı bir yükün hem kara yolu üzerinden hem de denizyolu ve havayolu üzerinden taşınma sistemine söylenmektedir. Denizyolunda pek sık rastlanan bir durum olmaktadır. Özellikle konteynırları taşıma da büyük katkılar sağlanmaktadır. Bu ulaşımı gerçekleştiren kişilere , nereye teslimat yapılacağı elbette belirtilmektedir. Denizyolu ve hava yolu , tren yolu ve karayolundan biraz daha hızlı ulaşım sağlamaktadır. Fakat bu dört seçim arasından , herhangi birinin tercihi günümüzde oldukça yaygınlaşır hale gelmektedir.

Kombine Taşımaların Getirdiği Yararlar Nelerdir ?

Kombine taşımalar kapsamında , yapılan seçenekler farklılık göstermektedir. Denizyolunu ve ya demiryolunu tercih eden firma ya da kişiler , yük limiti konulmayışından ötürü sıkça bu uzun mesafeli ulaşım araçlarını tercih etmektedirler. Karayolu üzerinden teslimat gerçekleştiren firma ya da kişiler ise , teslimat adreslerinin geniş çaplı olmasından dolayı bu ulaşım sistemini tercih etmektedirler. Fakat seçilen ulaşım araçlarının , teslimat şekilleri farklı olsa da , her iki taraftan da güvenilir hizmet sunulmaktadır.

Özellikle insanlar , yüklerinin hacminden korkmadan dilediklerinde hizmet almaktadırlar. Karayolu üzerinden , ürün teslimatının gerçekleştirilmesinde kimi zaman trafik , küçük çaplı problem yaratabilir. Fakat demiryolu , denizyolu ya da havayolundan bu tür sıkıntılara yer verilmemektedir. Bunların yanı sıra , ödeme konusunda son derece ekonomik fiyatlar biçilmektedir. Ayrıca ek ücret talep edilmemektedir. Çünkü karayolundan yararlananlar için , trafikte bazı bölgeler de ücretli girişler sağlanmaktadır. Ancak kombine taşımalar , bu ücretlendirilmeye tabi tutulmamaktadır. Böylelikle , ekonomik yarar sağlanmaktadır.

Kombine Taşımalar İçin Kaç Personel Yardımı Gerekir ?

Yüklerin yerleştirilmesi haricinde , ek personel yardımı gerekmemektedir. Bu konuda da ayrıca ekonomik yarar sağlanmaktadır.