BLOG

Karayolu Eşya Taşımacılığının Olumsuz Yönleri

Karayolu Eşya Taşımacılığının Olumsuz Yönleri

Taşımacılık sektöründe taşıma türü genellikle malzemenin cinsine göre belirlenir. Malzemenin cinsine bağlı olarak, taşımanın zorluk derecesi artar yada azalır. Bunun yanında maliyette önemli bir faktördür.Kapıdan kapıya taşıma işlemi gerçekleştirmesinden dolayı tercih edilen taşıma türü karayolu eşya taşımacılığı türü olmasına rağmen birçok olumsuz yönü mevcuttur.

Hız Sorunu


Günümüzde en hızlı taşımacılık türü havayolu taşımacılığıdır. Karayolu taşımacılığında karşılaşılan trafik sorunu, yolların durumları, hava şartları ve çevresel faktörler karayolu taşımacılığında bizi hız sorunu ile karşılaştırır. Ayrıca karayolunun yoğun bir şekilde kullanılmasından dolayı, uluslararası taşımalarda sınır kapılarında ki yoğunluk ve uygulanması gereken işlemlerden dolayı geçen zamandan dolayı yine hız sorunu yaşamaktayız. Bununla birlikte yaş meyve ve sebze taşınımında yaşanan gecikmeden tazelik korunamamaktadır. Maalesef ki karayolu taşımacılığı havayolu taşımacılığının hızına ulaşamamaktadır.

Kapasite Sorunu


Karayolu taşımacılığında en büyük sorunlar birisi kapasite sorunudur. En büyük taşıma kapasitesine sahip taşımacılık türü deniz taşımacılığıdır. Maalesef ki karayolu taşımacılığının kapasitesini artırmaya yönelik bulunmuş bir çözüm yoktur. Bu sorundan dolayı taşınmak istenen yüksek kapasiteye sahip malzeme bir den fazla araçla taşındığından maliyette az da olsa bir artış gözlemlenir. Aynı zaman da daha fazla araçla taşınması daha fazla iş gücüne ihtiyaç olduğunu gösterir.

 

Karayolu Taşımacılığında Taşıma Riski


Bu taşımacılık türünde trafik kazası taşıma riskini artıran en önemli etkendir. Taşınacak olan eşya, iller arası yada ülkeler arası aktarmalı taşınabileceğinden bu aktarma sırasında hasar görebilir. Çevresel faktörlerde kaza riskini artıran bir etkendir. Örneğin; kış aylarında buzlanmadan dolayı taşıma aracının kaza yapma riski artmaktadır. Gerçekleşen kaza sonucu taşına eşyalar zarar görür. Maalesef ki bu durum karayolu taşımacılık türünde sıklıkla görülmektedir.