BLOG

Karayolları Taşımacılığı Nedir?

Karayolları Taşımacılığı Nedir?

Karayolları taşımacılığı, başlangıç ve varış noktaları arasında aktarmasız bir taşıma biçimine bağlı olarak sağlanılması , daha hızlı olması ve özellikle kısa mesafeli taşımalara göre daha uygun olması avantajları arasında yer almaktadır.

Karayolu taşımacılığı birim taşımada yolcu/km ve ton/km tutarı, kullanmış olduğu enerji kapasitesi, sebep olduğu çevre kirliliği, tükettiği enerji türü, karşılaşabilecek kaza riski gibi bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Buna rağmen ülkemizde hava ve deniz yolu taşımacılığına göre çok daha fazla tercih edilmektedir. Ve bu oran günden güne artış göstermektedir.

Güvenilir, hızlı, sağlam, ekonomik ve verimli bir şekilde ulaşımına olanaklar sağlanılan ulaşım sistemidir.

Karayolları taşımacılığı her zaman daha güvenilir olmaktadır. Bir ev, ofis taşımacılığının yanı sıra aynı zamanda fabrika taşımacılığını da karayolları sayesinde uygun bir şekilde gerçekleştirmek mümkündür.

Karayolu Taşımacılığında Yükleme Planı

Ürünün yapısal özellikleri (katı, sıvı vb.)

Araca ait veriler (en, boy, yükseklik, aks sayısı, vb.)

Üzerine başka bir ürünün konulma izni

Sevkiyat esnasında müşteri/tedarikçi önceliği

Ürüne ve ambalajına ait bilgiler (en, boy, yükseklik, ağırlık vb.)

Palet ve kutu ücretleri

Karayolları Taşımacılığı Yükleme Planının Yararları

Gerçekleştirilen yükleme planına yükleme aracını oluşturmayan siparişlerin, ücretini minimuma indirecek şekilde başka bir sipariş ile birleştirilmesi sağlanacaktır ve bu durumda fiyat politikası hesaba alınarak en uygun birleştirmeler sonucunda sevkiyat hazır hale getirilecektir.

Ürünlerin araca yüklenmesi esnasında müşteriye ait adres ve teslimat yerleri göz önünde bulundurularak yükleme gerçekleşecektir. Buna göre de ilk teslimat yapılan adresten son teslimata kadar ürünlerin hasar görmemesi sağlanacaktır. Aynı şekilde zamandan da tasarruf edilerek nakliye ücretleri minimuma indirilmiş olacaktır.

Karayolları taşımacılığı ile yükün, araçların dingillerine onay verilen en az ve en fazla miktarlarda dağılmasının güvenlik ve ekonomik bir taşıma performansı için büyük önemi ve yararı bulunmaktadır.

Taşımacılıkta gönderici öneminin dikkate alınması, ihracat ve ithalat eşyasının taşınmasının ne kadar ölçüde güvenilir olması aynı zamanda hızlı ve minimum fiyatlarla hizmet edebilecek firma kalitelerini buradan takip edebilirsiniz.

Gönderilmesi planlanan bölgedeki faaliyet alanı, hizmet kalitesi, referanslar, taşımacılıkta tecrübe, müşteri ve firma güvenliği, beklentilere bağlı olarak çalışılmaktadır.

BağlantıDetaylar ve merak ettikleriniz için sayfamızdan ayrılmayınız.