BLOG

Kara Yolu Taşımacılığında Bozulabilir Gıda Maddelerinin Yüklenmesi

Kara Yolu Taşımacılığında Bozulabilir Gıda Maddelerinin Yüklenmesi

Taşımacılık sektörü ve özellikle de karayolu taşımacılığı yalnızca ülkemizde değil tüm dünya da oldukça yaygın bir sektör olarak bilinmektedir. En kolay ulaşım türlerinden bir tanesi olan karayolu ile birlikte gıdadan eşyaya pek çok ürün taşınabilmekte ve bu sayede ulaşımı yapılabilmektedir.

Bu noktada ise taşınan ürünlerden bozulabilir ürünlerin taşınması ise diğer ürünlere göre daha fazla önem taşımaktadır. Ürünün bozulmadan ve hava koşullarından etkilenmeden bir başka noktaya ulaştırırılması insan sağlığı açısından da son derece önemlidir.


Bozulabilir Gıdalar Hızlı Ve Dikkatli Bir Şekilde Yüklenmeli


Bozulabilir gıdaların araçlara yüklenmesi noktasında yetkililere ve firmaya büyük görevler düşmektedir. Öncelikli olarak bozulabilir ürünlerin diğer ürünlere göre bir an önce araca taşınmasında ve yerleştirilmesi aşamasında da titiz davranılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Dışarıdaki hava koşullarından etkilenme ihtimaline karşı bozulabilir ürünler en hızlı şekilde ve sıkıştırılmayacak şekilde araçlara yüklenmelidirler.

Daha sonrasında ise yükleme sırasında görevli personelin de hijyen koşullarını yerine getirmiş bireyler olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde taşıma esnasındaki bozulabilir ürünlere mikrop geçebilmekte ve bu da daha sonra insan sağlığını tehdit edebilmektedir.


Aracın Soğutma Sistemleri Olmalı ve Ürüne Zarar Gelmeyeceğine Emin Olunmalı


Bozulabilir gıda maddeleri olarak tüm ürünlerin en doğru şekilde araca yerleştirilmesi noktasında aracın özellikleri de son derece önem taşımaktadır. Bu tarz ürünleri taşıyan kara yolu araçlarının ısıtma ve soğutma sistemlerine sahip olması gerekmektedir.

Bunlara ek olarak ise aracın herhangi bir yerinden hava almaması ya da araç içinin temiz olmasının da büyük önemi bulunmaktadır. diğer yiyecek ürünlerine göre daha hassas davranılması gereken bu tarz bozulabilir ürünlerin taşınması esnasında bilinçli personele de oldukça ihtiyaç duyulmaktadır