BLOG

Kara Taşımacılığında Palet Kullanımı

Kara Taşımacılığında Palet Kullanımı

Kara Taşımacılığı Hakkında

Kara taşımacılığı parsiyel ve komple yöntemlerle yapılan taşımacılıktır. Tır ve kamyonlarla yapılan kara taşımacılığı özellikle ülke içi nakliye işlerinde tercih edilmektedir. Türkiye’de kara taşımacılığı ileri seviyede gelişme göstermiştir. Yılları bulan tecrübeleri ile kara taşımacılığında performans ve kalite bakımından üstün başarıları bulunan birçok nakliye firması bulmak mümkündür.

Kara Taşımacılığı Yapan Firmalar Nasıl Çalışırlar?

Kara taşımacılığı yapan firmalar özellikle parsiyel taşımacılıkta yoğunlaşmışsalar da komple taşımacılık da yapmaktadırlar. Türkiye’deki firmaların hemen hemen hepsi iki türde taşımacılık hizmetini birlikte vermektedirler.

Parsiyel Taşımacılık

Parça taşımacılık olarak adlandırılan parça taşımacılık ile hem firmalar hem de müşterileri önemli avantajlar elde etmektedirler. Depolarda biriktirilen aynı türdeki nakliyeye konu yüklerin aynı adreslere gönderilmesi bu sayede hem daha uygun fiyata gerçekleştirilmektedir hem de daha güvenli yapılmaktadır.

Komple Taşımacılık      

Komple taşımacılıkta nakliye firmalarının taşıdıkları yük tek bir araçta ve bir kişiye veya bir firmaya ait olmaktadır. Yük teslim alındıktan sonra araç hareket ettirilerek nakliye gerçekleştirilir. Her iki taraf için de daha masraflı bir uygulamadır.         

Taşımacılıkta Kullanılan Makine, Ekipman ve Malzemeler

Paletler

Nakliye firmaları müşterilerinden aldıkları yükleri parça olarak bir araya getirerek veya komple yüklerin doğru yöntemler paketlenerek altına paletler yerleştirilmesi ile taşımacılıkta palet kullanımı gerçekleştirilmektedir. Yüklere palet yerleştirilmesindeki amaç yüklerin taşınmasında kullanılan forkliftlerin nakliye yüklerini kolaylıkla yüklenebilmesi ve taşıyabilmesine yöneliktir.

Forklift

Küçük nakliye araçlarıdır. Parça ve komple taşımacılıkta özellikle firmaların depolarında bulunan araçlardır. Asansörsüz tır dorselerine paletli yükleri yüklemede oldukça başarılı sonuçlar alınabilen bir kısa mesafeli nakliye aracıdır.

Kamyon, Asansörlü veya Asansörsüz Tırlar

Kara taşımacılığında kullanılan makineler arasında nakliyeye konu yüklerin taşınmasında kullanılan en önemli makineler kamyon ve tırlardır. Kara taşımacılığı için bu iki araç çok önemlidir.