BLOG

Havayolu Taşımacılığında Yükleme Planının Yararları

Havayolu Taşımacılığında Yükleme Planının Yararları

Taşımacılık yapan lojistik firmaları nakliye amacıyla kullanılan hava araçlarına yükleme yapılma aşamasında yükleme yapılmadan önce yüklenecek ürünlerin en kullanışlı ve en çok verim alınacak şekilde yüklenilmesi gerekmektedir. Bu da ancak yükleme işleminden önce bir yükleme planı oluşturup bu planı harfiyen uyulması ile başarılı bir şekilde gerçekleşebilir.

Yükleme Planı Nedir?

 

Sevkiyat öncesi araçlara yükleme yapılma aşamasından önce yükleme konusu ile ilgili çıkarılan plana yükleme planı denmektedir. Yükleme planı yapılması ile birlikte siparişlerin en uygun şekilde yani daha az sevkiyat ile daha çok sipariş taşınması gerçekleşmiş olacaktır.

Yükleme Planı Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

 

Yükleme planı yapıldığı esnada mutlaka üzerinde durulması gereken unsurlar vardır. Yükleme planı sırasında dikkat edilmesi gereken unsurlar şunlardır:

Ürünün üzerinde ürün ve ambalajına ait en, boy, yükseklik ve ağırlık gibi bilgilerin olması,

Ürünün katı veya sıvı olması gibi yapısal özelliklerinin bilinmesi

Yükleme yapılacak araca ait bilgiler

Taşıması sağlanacak ürünlerin ve ambalajının çevrilebilme özelliğine sahip olması

Bir ürünün üzerine başka bir ürünün konulup konulamayacağ 

Yapılan sevkiyat sırasında müşteri veya tedarikçi önceliği olup olmadığı

Yüklemenin yapılacağı zeminin kaygan olmaması ve gerekli şekilde kaplanmış olması

Yükleme sırasında kullanacak palet ve kutuların maliyetleri


Yükleme Planının Yaraları Nelerdir?

 

Yükleme planının yararları çok fazladır. Sağlam bir yükleme planını yapılması ile birlikte yükleme aracını doldurmayan siparişlerin uygun durumdaki başka bir sipariş ile birleştirilerek maliyeti en az seviyeye indirilmesini sağlar. Müşteriye teslim edilecek olan siparişlerin ilk teslim adresinden başlayarak son teslim adresine kadar sıra ile yüklenmesi sağlanarak teslimat esnasında hem vakit kaybının olması hem de siparişlerin karışması engellenir. Başarılı bir yükleme planı ile az maliyet ile daha çok iş yapılmakta olup böylece yapılan işten daha çok verim alınmaktadır.