BLOG

En İyi Navlun Teklifini Alabilmek İçin Öneriler

En İyi Navlun Teklifini Alabilmek İçin Öneriler

Deniz ve nehir gibi su üzerinde gemilerle gerçekleştirilen mal taşıma hizmeti karşılığı verilen bedele navlun denilmektedir. Kesin bir navlun bedeli olmadığı için bu bedeli teklif alma usulüyle en aza indirmek mümkündür. Yük taşımacılığı yapan firma ile anlaştıktan sonra konşimento veya resmiyete dayalı bu bedel netleştirilebilir.

Navlun Teklifi Almak


Armatörler yani gemi sahipleri navlun bedelini belirlerken gemilerinin ekipman, taşıma kapasitesine göre farklı fiyatlar belirleyebilirler. Bu yüzden aynı yük için her geminin farklı bir navlun fiyatı olabilir. Yükünüz için navlun teklifi almadan önce detaylı olarak yükün bilgilerini armatörünüze bildirmelisiniz. Bazı durumlarda aynı hacme sahip fakat daha hafif yükler için çok daha uygun fiyatlar alabilirken bazen de tam tersi geçerli olabilir.

Sürekliliği Olan İşler İçin Navlun Bedeli


Uygun bir navlun teklifi alabilmekte süreklilik oldukça önemlidir. Eğer düzenli periyotlarla yükleme ihtiyacınız olacak ise bunu mutlaka pazarlık gücü olarak kullanabilirsiniz. Taşıma firmaları için en iyi müşterilerin sürekli yükleme ihtiyacı olan firmalar olduğunu unutmamak lazım.

20’lik ve 40’lık Konteyner Farkı


Genel olarak 20’lik konteyner ekipman gerekliliği 40’lı konteynere göre daha fazladır. Bu yüzden 40’lık ekipmanlar için daha uygun fiyatlar almanız olasıdır. Şayet yükünüz 40’lık konteyner ile taşınabilmeye müsaitse mutlaka bunu belirtip daha uygun fiyat alabilmek için avantaj elde edebilirsiniz. Ayrıca dolum ve boşaltımı limanlarda yapabiliyorsanız maliyetiniz düşecektir. Böyle bir imkânınız her yük için olmayabilir fakat maliyet hesabınızı yaparken bunu göz ardı etmemelisiniz.

Yükünüzün bir konteyneri tamamen dolduramadığı durumlar da olabilir. Bu tip durumlarda LCL(Less Than Container Load) yani parsiyel yükleme seçeneğini limanınız için uygun olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.