BLOG

Ekspres Taşımacılıkta Varış Süreleri Nasıl Belirlenir

Ekspres Taşımacılıkta Varış Süreleri Nasıl Belirlenir

Ekspres Taşımacılık

Ekspres taşımacılık küçük araçlarla yapılan taşımacılık hizmetidir. Kargo amaçlı üretilmeyen ve yük olarak en fazla 1250 kg’a kadar yük taşıyabilen bu araçlarla hem seri hem de daha hızlı yük taşımacılığının yapılabilmesinden dolayı yapılan taşımacılık işlemine ekspres taşımacılık denilmektedir. Ekspres taşımacılık şehir içi, şehirlerarası ve uluslararası nakliye ve taşımacılıkta kullanılabilmektedir. Özellikle uluslararası taşımacılık için kullanılan ekspres taşımacılık bavul ve valiz taşımacılığında ideal nakliye yöntemidir.

Ekspres Taşımacılık Kalkış Süreleri

Ekspres taşımacılıkla faaliyetlerini yürüten firmaların hareket saatleri müşterinin talebi ile belirlenmektedir. Eğer ekspres taşımacılık yapan firma hem yolcu hem de yük taşımacılığı için kullanılan minibüs gibi bir araç ise o zaman taşınacak yük olup olmadığına bakılmadan yeterli yolcu sayısına ulaşılması halinde araç hareket ettirilecektir. Bu tür taşımacılık faaliyeti yürüten firmaların hareket saatleri belirli gün ve saatlere sabitlenmiştir. Yolculara bu saatlere ve günlere uygun olarak bilet satışı yapılmaktadır. Günü ve saati gelince de araç mutlaka hareket ettirilmektedir. Ancak ekspres taşımacılıkta kullanılan araçlar sadece yük taşımacılığı için kullanılan araç ise o zaman müşterinin talebine göre hareket saati belirlenmiş olacaktır.

Ekspres Taşımacılık Varış Saatleri

Ekspres taşımacılıkta her ne kadar varış saati de belirlenmiş olsa da çoğu zaman belirlenmiş saatten önce veya daha sonra varış gerçekleştirilebilmektedir. Bunun nedeni hareket saatinden sonra yolda meydana gelen aksilik veya duraksamalardır. Trafiğin yoğun olduğu saatler de dahil olmak üzere bir çok etken varış saatini etkileyen ve değiştiren unsurlar olabilmektedir. Ancak varış saati gidilecek mesafe ve saat başına yapılan hız dikkate alınarak hesaplanabilmektedir. Örneğin yüz kilometre bir yolu bir saatte giden bir otomobilin 1000 km’lik bir yolu on saatte gideceğini hesaplamak oldukça basittir. Arada verilecek mola saatleri vs. de dikkate alındığında ortalama bir varış saati hesaplamak mümkün olmaktadır.