BLOG

Ekpress Taşımacılık Nedir?

Ekpress Taşımacılık Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte satış kanallarının geleneksel yöntemlere göre daha hızlı çalışması beraberinde de dağıtım kanallarının bu değişikliğe uyum sağlaması zorunluluğunu getirmektedir. Parça ürünler için internet üzerinden dakikalar içerisinde sipariş verilebilirken konvansiyonel satışlarda ise rekabetin artması üreticilerin ürünlerinde olduğu kadar teslim süresi vb. için de farklılaşma yaratmasını gerektirmektedir. Günümüzde alıcı ve satıcı arasındaki ilişkiden öteye geçen zaman kavramı taşımacılıkta da etkilerini hissettirmiş ve yenilikçi yaklaşımlara sebep olmuştur.

Ekspres Taşımacılık Nedir?

Ekspres sözlük anlamı ile hızlı demektir. Ekspres taşımacılık ise olağan süresinden daha önce teslimat yapılabilecek şekilde yükün taşınmasıdır.

Ekspres Taşımacılık En Çok Hangi Tip Taşımacılıkta Kullanılır?

Havayolu taşımacılık şirketlerinin daha çok tercih edildiği günümüzde ekspres karayolu taşımacılığı da sıklıkla kullanılmaktadır.

Ekspres Taşımacılık Süreleri Ne Kadar Kısaltır?

Hizmeti veren ekspres nakliyat firmaları ve onların organizasyon ve taşıma kapasitesine bağlı olmakla birlikte, karayolu taşımacılığında 72 saate kadar teslimat garantisi veren firmalar bulunmaktadır.

Ekspres Taşıma İçin Firma Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Nakliye firmasının ilgili destinasyona haftada kaç kere araç kaldırdığını dikkatli ve detaylı bir şekilde araştırmak gerekir. Direk yol yapıp yapmadıklarını öğrenmek ve araçlarda yedek sürücü olup olmadığını sorgulamak önem arz etmektedir. Firmaların yurtdışı ağları ve lokal yönetim ortaklarının olup olmadığı sorgulanmalı, nerelerde depo-antrepo sahibi oldukları bilgisi muhakkak talep edilmelidir.

Ekspres Taşıma Ücreti Farklı mıdır?

Firmalar bu hizmeti sağlayabilecek yeterli atıl kapasiteye sahip oldukları için navlun ücretleri normal nakliyeden daha pahalı değildir. Ancak malın gönderildiği yerdeki maliyetler ileride bir sorun yaşamamak için önceden detaylı bir şekilde talep edilmelidir.

Ekspres Taşıma Parsiyel Yük ile Olur mu?

Ekspres taşıma daha çok parsiyel, parçalı yükler için tercih edilmektedir. 1 kg dan başlayarak istenilen tonaja kadar yapılabilmektedir.