BLOG

Deniz Yolu Tanker Taşımacılığı

Deniz Yolu Tanker Taşımacılığı

Deniz yolu taşımacılığı Türkiye’de lojistik ve konteyner taşımacılığın ileri düzeyde gelişmesine sebep olmuştur. Deniz yolu ile yapılan farklı bir yük taşıma türü de tanker taşımacılığıdır. Tanker taşımacılığı ile deniz yolu kullanılarak genellikle petrol ve türevi ürünler taşınmaktadır. Zaman zaman yaşanan tanker kazaları haberlerini televizyonlardan duymaktayız.

Tanker Gemi ve Tanker Taşımacılığı

Tanker taşımacılığı yapan gemilere tanker denilmesinin sebebi taşıdıkları yükten ve taşıma özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Tanker gemilerde konteyner taşımacılık söz konusu değildir. Güvertenin alt kısmında bulunan bölümleri tanker olarak tasarlanmıştır. Sızdırmaması için özel donanımlar kullanılarak üretilen gemilerle böylece sıvı kimyevi maddeler taşınabilmektedir.

Deniz Yolu İle Tanker Taşımacılığı Güvenilir midir?

Deniz yolu taşımacılığı belirli riskleri olsa da genel olarak güvenilir bir taşımacılık yöntemidir. Özellikle petrol ürünlerinin taşınmasında sıklıkla kullanılan deniz yolu tanker taşımacılığı sağlam ve güvenilir gemilerle yapıldığı sürece kara taşımacılığından daha az risk içermektedir. Kaza riskinin daha az olduğu deniz taşımacılığında tanker gemilerin zaman zaman sızma yapmaları ve kaza geçirmeleri nedeniyle sızan petro-kimya ürünleri denize aktığı için deniz canlılarına zarar vermektedir. Bu zararı ile ilgili tedbirler alındığı sürece deniz taşımacılığı daime kaliteli ve güvenilir bir taşımacılık yöntemi olacaktır.

Tanker Gemi Taşımacılığı Yapan Firmalar

Tanker taşımacılığı yapan firmalara ulaşmak için izlenecek en iyi yollardan birisi firmaların internet sitelerine ulaşmaktır. Tanker taşımacılığı yapan firmaların internet sitelerini bulmak için Google’dan basit bir iki sorguluma yapmak yeterli olmaktadır. Google’dan arama yaparak tanker taşımacılığı yapan firmaların bir arada bulunduğu internet sitelerine ulaşmak da mümkündür. Bu türde hizmet veren internet sitelerinden Türkiye’de bulunan bütün tanker taşımacılığı firmalarını bir arada bulunmaktadır. Hangi firmanın ihtiyacınıza uygun gemilerinin bulunduğunu öğrenmek, fiyatları hakkında bilgi almak, randevu ve çalışma sistemlerini öğrenmek için bu türde hizmetler veren sitelerdir.