BLOG

Deniz Taşımacılığında Yükleme

Deniz Taşımacılığında Yükleme

Deniz taşımacılığı ile sahip olduğu yükleri taşımaya karar vermiş kişilerin yükleri bulundukları yerden alıp gemilere yüklenmesini sağlamaları için bazı aşamaları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu aşamaları yerine getirmek için lojistik firmalarından destek almak hem zorunlu hem de aşamaların sağlıklı ve güvenilir olarak geçilmesi açısından son derece önemlidir.

Gemi taşımacılığını tercih eden firma veya kişilerin taşıyacakları yük ağır yük demektir. Özellikle konteyner taşımacılığı ile gemi taşımacılığını tercih eden insanların uzman ekip veya kişilerden yardım almaktan başka çaresi bulunmamaktadır. Çünkü taşınacak malzeme veya yükün nakliyesinde gerekli organizasyonun yapılması ve yükün uygun adımlar ve aşamalarla limana ve limandan sonra gemiye aktarılması ve nakliyesi profesyonel süreçler gerektirmektedir.

Deniz Yolu Taşımacılığında Gemi Yükleme Aşamaları

Deniz yolu taşımacılığında gemilere yüklenecek yüklerin adresinden alınarak gemilere yüklenmesinde belirli aşamalar takip edilmektedir. Öncelikle müşterinin deniz yolu taşımacılığı yapan gemi sahibi lojistik firmaları ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Çünkü öncelikle taşınacak geminin belirlenmesi ve gerekli anlaşmaların yapılarak yükün taşınması için nakliye süreçlerinin başlatılmasına karar verilmesi gerekmektedir. Bazı gemi lojistik firmalarının yükün adresten alınıp yüklenmesi ile ilgili taşımacılık işlerini de gerçekleştirmesinden dolayı yüklerin konteynerlere doldurularak gemilere yüklenecek duruma getirilmesi için gemi taşımacılığı yapan lojistik firmalarından bu hizmeti de talep etmek gerekmektedir.

Farklı Nakliyat Firması İle Yükleme

Gemi taşımacılığı yapan firma bu türde bir hizmet vermiyorsa o zaman ayrı bir nakliye firması ile anlaşarak yüklerin gemi limanlarına taşınması sağlanabilir. Her iki tercihte de yük adresten alınarak limana ve taşınacak geminin hareket edeceği iskeleye konteynerlere doldurulmak üzere götürülürler. Limanda konteynerlere yerleştirilen yükler parsiyel taşımacılığa esas olacak şekilde farklı yüklerle birlikte aynı gemiye yüklenmek üzere forklift, asansörlü vinç ve benzeri taşıma ve nakliye araçları ile gemilere yüklenmektedirler.