BLOG

Deniz Taşımacılığında Depolamanın Önemi

Deniz Taşımacılığında Depolamanın Önemi

Türkiye deniz taşımacılığında geçtiğimiz yıllara nispetle, 2017 yılında konteynır piyasasın da iyileştirme çabaları ile ilerleme kaydedeceği yönünde çalışmalar yapmaktadır. Lojistikte hava, kara taşımacılığı kadar önemli bir yere sahip olan deniz taşımacılığı; depolama hususunda diğer alanlara göre ayrıntılı ve dikkat edilmesi gerekli bir depolamadır.

Deniz Yolu Taşımacılığı;

  • Her tül mal için uygun olan,
  • Standart konteynırlara sığmayacak ebatlarda ki yüklemelerinde taşımacılığın da yapıldığı,
  • Konteynır yapılarının ürün muhafazasın da tam korumalı olduğu,
  • Takip hizmetinin kaliteli olduğu ve 7/24 müdahale edilebildiği,
  • Limandan limana yükleme de başarılı olan, sigortalı ürün taşıma, gümrükleme ve depolama da başarılı sonuçlar alan bir lojistiktir.

Depolama

Deniz taşımacılığın da ki en büyük avantaj, ürünlerin muhafazasında kaliteden ödün verilmemesidir. Şirketlerin müşteri memnuniyetinden yola çıkarak ve zarar yapmalarını önleyebilmek adına depolama da dikkatli ve titiz davranmaktadırlar. Ürünlerin stoklamalarının özenle yapıldığı, sevkiyat süresince faaliyetlerin sürekli olarak gerçekleştirilmesin de depolama düzeni önemli rol oynamaktadır.

Ürünün Ulaştırılması

Alıcı ve satıcı için ürünü zamanın da pazara sunma, tedarik etmek rekabeti de etkilemektedir. Depolanan ürünlerin stoklamalarında; intizamlı yapılan çalışma sonucu ile yükleme, korunma, aktarma da kolaylık sağlamaktadır.

Genel kargo taşımacılığının yanı sıra dökme yük taşımacılığı da (cevher, çimento, demir-çelik) yapan gemiler, depolama olarak gemilerinin çeşitlendirmelerini bu yönde yapmaktadır. Hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla yapılan bu çeşitlendirme, verimlilik sağlayarak müşterileri memnun etmektedir.

Şirketlerin Ürüne Verdiği Önem

İşin gerçekleşmesi ve sonuçlanması için günümüz lojistik şirketlerinde ki en önemli kriter depolama kaliteleridir. Uzman ekipleri ve elemanları ile en az zararla, lojistiğin en temel işlevi olan depolama yani ürün muhafazası deniz taşımacılığın da bugüne dek aktif olarak süregelmiştir.